keskiviikko 22. lokakuuta 2014

MATKA TEHTY JA ARKEEN PALATTU!

Matka on tullut tehtyä ja palattua jälleen arkeen.
Nizza oli todella upea ja näkemisen arvoinen paikka. Lämpöä oli 27 ja aurinko paistoi oikeastaan koko ajan. Rakennukset olivat pääosin koristeellisia ja aika vanhoja.
Maisemat olivat ihania ja ja ja......
Vaikea kertoa, se pitäisi kokea itse. Samoin kuin Monaco, jossa myös kävimme.
Niin ja kävimmehän myös hetken mielijohteesta Italian puolella pizzalla!!!

Matkustaminen junalla oli edullista ja nopeaa. Lippu Monacoon oli alle neljä euroa ja matka kesti n. 20 min. Samoin kuin matka Monacosta Italiaan.

Kuvia reissulta on yhteensä jotain pari tuhatta, joten hirveän vaikea laittaa kuvaa, joka kertoisi niin paljon. Onpahan ainakin materiaalia Ifolorin kuvakirjaan, jonka teen aina jokaiselta matkalta.



Hotellimme oli jostain 1900-luvun alusta. Huoneemme oli iso ja siinä oli kolme parveketta. Seinät olivat jännät. Ensi silmäyksellä niissä ei ollut mitään erikoista, mutta lähempi tarkastelu osoitti, että seinät olivat pehmustetut ja niiden päälle oli pngotettu kangas. Huoneen nurkat ainakin ja varmaan osittain keskeltäkin olivat jotain kovempaa ainetta (puuta?). Kangas oli sitten niiden avulla saatu aivan siististi ja tapettimaisesti. Kangaan alla oli pehmuste. Uskon sen toimivan jonkinlaisena ääni/lämpöeristyksenä.  Aikas hieno juttu. Samaa syystemiä täytyy miettiä ja soveltaa johonkin pienemmässä mittakaavassa. Esim. yksi seinä.

Nyt kun on palattu tänne pimeään, kylmään syksyyn niin laitan pari kuvaa manttelista, jonka tein kaverin koiralle. Koira kun on matala ja pitkä, niin sille oli vaikea löytää kaupasta sopivaa.

                      Päälikangas on vettä ja tuulen pitävää. Vuori ohut tikkikangas.
'
Oranssi reuna on kanttinauhaa, mutta kauluksen reunaan, kiinnitysremmiin  ja takaosaan laitoin heijastinnauhaa, jotta näkyy pimeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti