maanantai 27. maaliskuuta 2017

BOLERON VIRKKAUSTA!

Aika on taas vierähtänyt huimaa vauhtia. Nyt ollaan jo maaliskuun lopulla. Kesä tulee nopeasti ja yleensä joka kevät virkkaankin jotain kesään. Tällä kertaa tein boleron. Ohje löytyy Novitan sivuilta. Oli muistaakseni kesän 2016 lehdessä. Hakusanalla virkattu bolero löytyy.

Lidlissä oli vuoden alussa lankoja myytävänä. Näitä lankapaketteja oli sitten jäänyt meidän Litukkaan ja ne oli laitettu alennukseen. Pakkauksessa oli kuusi lankakerää ja ohje hihattomaan hellepaitaan. Alunperin minun ei pitänyt mitään lankaa ostaa, mutta siniharmaa väri jotenkin houkutti ostamaan.
Jotenkin oli myös vimma pitkästä aikaa virkata jotain. Pakkauksen malli ei miellyttänyt, joten ryhdyin toteuttamaan Novitan ohjetta.

Lidlin langat ja ohje.


Malli olikin kiva ja nopea virkata. Kuvio oli mainittu simpukkakuvioksi. Virkkaus aloitettiin hihasta ja jatkettiin miehustaan. Kummatkin puolet tehtiin erikseen ja yhdistettiin takaa.

Simpukkakuvio.

Puolikas boleroa. Hihaan kudottu joustinneuletta.

Taitettu puolikas

Hihaan kudottiin joustinneuletta ja helma/ etureuna virkattiin vielä viimeistelemään bolero. Ohje oli luokiteltu keskivaikeaksi ja ensin ajattelin, että miksi. Löytyihän se syykin lopulta.
Etureunan ja helman ohje oli sellainen, että vähän aikaa piti päätä raapia, että tajusin miten se ohje meni.


Onnistuihan se lopulta ja bolerosta tulikin ihan hyvä. Oli myös aika nopea tehdä, joten ei kerinnyt tulla paniikkia, että kesä ehtii tulla ensin ja mennäkin ennenkuin bolero on valmis.

Valmis bolero edestä....

....ja takaa
Eikun kesää ja kesäilmoja odottelemaan. Niin ja lankaa meni se vajaa kuusi kerää á 50g/kerä eli paketillinen. Olin kuminkin ostanut kaksi pakettia, joten saattaa olla, että vielä sen helletopinkin valmistan.

2 kommenttia: