tiistai 17. syyskuuta 2019

MINILOMA RIIKASSA

Pidimme mieheni kanssa viimeisen kesälomaviikon syyskuun alussa. Ja perinteen mukaan lähdimme pienelle matkalle. Kohteeksi valikoitui Riika läheisyyden ja hintatason takia. Todella paljon kohteen valintaan vaikutti, että lento lähtisi meidän "kotikentältä" Pirkkalasta. Lentoajaksikin luvattiin vain yhtä tuntia. Aivan mahtavaa!!

Miinusta kentällä oli se, että mikään kuppila ei ollut vielä auki, niin ei saanut edes kupillista kahvia mistään, muusta puhumattakaan.

Kiinni on ja pysyy.

Lentoaikataulut eivät vaan olleet kovin hyvät, mutta jäipä aikaa perillä enemmän.
Aamulento lähti sunnuntaiaamuna  klo 10 ja keskiviikkona kone laskeutui klo puoli yksi yöllä. Eli siis torstain puolella.

Matka oli oikein mukava ja onnistunut, lukuunottamatta kolmea asiaa. Näistä jäljempänä.

Hotellimme oli todella hieno ja aivan uusi. (Wellton riverside spa hotel). Valmistunut vasta viime vuoden puolella. Hotelli sijaitsi aivan joen rannalla ja vanhan kaupungin kupeessa. Hotellissamme oli myös kylpylä, jota tuli parina iltana hyödynnettyä.

Hotellimme kattoterassilta kuvattua.


Olimme siis mennessä todella aikaisin hotellilla, eikä saatu vielä huoneita. Jätimme laukkumme säilytykseen ja lähdimme vanhaan kaupunkiin kuluttamaan aikaa ja etsimään ruokapaikkaa. Pysähdyimmekin melko pian ensimmäiseen sopivaan paikkaan syömään ja niin kuin yleensä matkoilla, siellä oli se matkan kallein ruoka. Matkan edetessä sitä oppii syömään vähän sivummallakin, eikä niissä turistirysien paikoissa.

Ihan kelvollinen, vaikka kalliimpi ruoka.

Ensimmäinen ikävä asia sattui jäädessämme kadun reunaan miettimään suuntaa, mihin jatkaisimme, kun mieheni sisko huomasi, että jonkun vieras käsi on hänen laukussa. Onneksi ei kerinnyt mitään viemään. Mieheni huomasi, että hänenkin kameralaukkunsa vetoketju on auki. Nämä "varkaat" olivat kolme keski-ikäistä naista kukkamekkoineen ja hattuineen. Onneksi jäivät ilman saalista. Meillä kun oli passit ja kaikki matkarahatkin laukuissa mukana. Olemme jonkin verran matkustelleet, mutta missään ei ole näin käynyt ennen. Opimme ainakin varomaan kunnolla.

Onkohan tämä asiakas nääntynyt janoon
vai tarjoilun hitauteen.


Joka tapauksessa paikka oli ihan viihtyisä ja vanhassa kaupungissa oli vieri vieressä terasseja. Niillä olikin kiva istuskella, varsinkin kun mittari näytti melkein 30 astetta lämmintä.


Tällä possujunalla maksoi 7 euroa vanhan kaupungin kierros
sisältäen kuulokkeet ja selostuksen. Kesto noin puoli tuntia.


Matkan aikana poikkesimme myös KGB:n entisessä päämajassa. Se oli jätetty siihen kuntoon millainen se oli KGB:n lähdettyä. Oli kyllä aika karu paikka käydä. Siellä oli mm kuulusteluhuone, jossa oli tämä perinteinen peili seinällä, millä toisesta huoneesta voitiin seurata kuulusteluja.

Sellin ovi luukkuineen.



Pieni ulkoilupiha



Toinen paikka missä ehdottomasti kannattaa käydä oli suuret lentokonehallit, joista oli tehty kauppahalleja. Ja koska oli kesäaika, niin myyjiä kojuineen oli monta korttelia myös ulkona. Siinä sitä oli kunnon Mustamäen torin tunnelmaa. Suosittelen. Nämäkin hallit olivat lyhyen kävelymatkan päässä meidän hotellilta. Ja hintataso oli edullinen ja tinkiminen kuului asiaan.

Riikassa on myös useita ostoskeskuksia. Tuli käytyä niissäkin muutamassa. Yksi ostoskeskus oli kiva kun siellä oli kattoterassi joka oli 360 astetta. Galleria Riga oli tämä paikka. Sieltä täytyy sanoa iso plussa, kun kävimme terassiravintolassa syömässä ja otin kanapizzan, niin oli yksi parhaimmista pizzoista mitä olen koskaan syönyt.




Suositella ei kumminkaan voi paikallista ketjuravintolaa, Cili picaa. Siellä tuli se toinen pettymys, kun viimeisenä päivänä söimme siellä. Ensiksi ei saatu kanaa, jota olisimme halunneet. Kesti kuulemma niin kauan lämmittää grilli ja grillata kana. Kolme meistä tilasi sitten naudan pihvin. Yksi medium ja kaksi kypsää. Lopulta kun saimme ruuat, niin medium oli kyllä medium miinus, mutta nämä "kypsät", varsinkin minun pihvini, oli niin verinen ja raaka, että syömättä jäi. Tarjoilijalle kun sanoimme asiasta, niin komentti oli vain, että kokilla on niin kiire.

Meidän hotellissamme oli tosi hyvä ja monipuolinen aamiainen. Siellä myös kokki valmisti munakkaan omien toiveiden mukaan joka aamu. Siis jos halusi munakasta.  Kolmas miinus matkalla sattuikin aamiaisella. Tarjolla oli myös kuohuviiniä. Otimme tietysti lasit pöytään ja mieheni yksi aamu kaataessa loppukulausta suuhunsa saikin ison lasinsirpaleen suuhunsa. Lasit olivat kyllä ehjiä, joten lasien lähellä oli varmasti hajonnut jotain ja sirpale lentänyt kuoharilasiin. Henkilökunta pahoitteli kovasti ja mieheni saikin todella ison ja herkullisen juustokakun viipaleen hyvitykseksi huoneeseen. Kilttinä miehenä hän jättikin minulle yli puolet ja täytyy sanoa, että todella hyvää oli. Lasinpalasta ei kumminkaan mitäänn vahinkoa kerennyt tapahtua.

Suosittelen edelleenkin tätä hotellia, olihan se muuten upea, hyvä palvelu ja loistava kylpylä-/saunaosasto.

Kaiken kaikkiaan matka oli kuitenkin onnistunut ja Riika on ihan kiva paikka käydä. Ilmat oli kohdallaan ja ruoka pääasiassa hyvää. Hintataso oli edullinen ja jonkun verran tuli ostoksiakin tehtyä. Kiva oli käydä, mutta kiva oli tulla kotiinkin,





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti