perjantai 1. toukokuuta 2020

HEIPPA PITKÄSTÄ AIKAA!

Hello, pitkästä aikaa. En tiedä mihin tämä aika vierähtää, mutta tajusin just etten ole koko vuonna kirjoittanut tänne mitään. No parempi myöhään, kuin ei ollenkaan.

Joulu tosiaan oli ja vuosi vaihtui, Nyt ollaan pitkällä jo tätä vuotta ja kesää odotetaan, vaikka nyt todella poikkeuksellinen kevät on ollutkin. Eipä sitä olisi uskonut miten korona tulee sekoittamaan kaiken.

Itse olen ollut terveenä ja toivottavasti pysynkin edelleen. Töissä olen käynyt normaalisti ja koska yliopistollisessa sairaalassa työskentelen, niin varmaan töitä riittää edelleen. Kesälomatkin on suunniteltu, mutta tämän vallitsevan tilanteen vuoksi saan tietää vasta lähempänä voinko pitää lomaa suunniteltuna ajankohtana. Toivotaan parasta.

No mitäs sitä on tullut tehtyä. Käsitöitä ainakin. Sukkia on tullut kudottua jos jonkinlaisia ja nytkin olisi yhdet työkaverille tilauksessa. Neuletakki on kesken, samoin kuin koiralle mantteli, jos ensi talveksi vaikka saisi valmiiksi.



Jonsukkien Kinket-malli

Langan jämistä tehty.

Jonsukkien pidempi malli...

....jotka yltävät melkein polviin saakka.


Pikavirkkauksena tein kasan kestovanulappuja, kun sattui pari kerää olla bambulankaa. Ne veikin sitten töihin, että saa halukkaat ottaa niitä. Oli tosi kiva virkata jotain todella nopeaa ja käytännöllistä. Netistä ohjeita löytyy vaikka kuinka monta. Itse muutin yhtä yleistä ohjetta sen verran, että lisäsin yhden kerroksen lisää. Minusta niistä tuli vaan niin mukavamman kokoisia, ei liian pieniä. Elikkä noin 7 cm läpimitaltaan.

Kestovanulaput

Kovasti tekisi mieli ommellakkin, ja muutaman kivan mallinkin olen löytänyt. Ärsyttää vaan kankaiden kalleus. Ja jos haluaa omalle työlleen ja ajankululle laskea jotain arvoa, niin usein miettii kannattaako tehdä itse, kun kaupasta saat valmiin halvemmalla.
Tietysti, jos jotain juhlavaatetta tekisi, mutta kuka sellaista tarvii jatkuvasti.

Hyvä esimerkki tästä on, kun löysin kivan pitkän collegepaidan mallin. Katselinkin kankaita ja pelkästään kankaat olisi tullut maksamaan enemmän kuin vastaava tuote valmiina kaupassa. Kankaat olivat myös ihan yksivärisiä, joten jos olisi ollut edes jotain kivaa kuosia, niin olisi voinut harkitakin.
No ehkäpä kumminkin jotain jossain vaiheessa.... Saas nähdä.

Olen myös jälleen hurahtanut liikkumiseen, ainakin jollain tasolla. Me ostettiin joitakin vuosia sitten kotiin juoksumatto. Ihan kunnollinen, eikä mikään rimpula. Matossa on kaikkia kivoja toimintoja ja maastoja, joten ei ihan yksitoikkoista. On myös moottoroitu kaltevuuden säätö, joten siihenkään ei tarvi itse puuttua, muuta kuin antaa mennä vaan. Pitkään tuo laite alkuinnostuksen jälkeen keräsikin lähinnä pölyä ja aina oli olevinaan jotain muuta, ettei muka matolle kerennyt. Helmikuun alussa sitten otin itseäni niskasta kiinni ja sen jälkeen olen säännöllisesti noin joka toinen ilta sitä hyödyntänyt.

Pidän juoksumatosta, koska sää ei vaikuta mitenkään ja voin rauhassa samalla kuulokkeilla kuunnella musiikkia ilman, että täytyy seurata mitä ympärillä tapahtuu. En oikein ymmärräkkään tätä nykyistä villitystä kulkea tuolla kävellen, juosten tai pyöräillen kuulokkeet korvilla. Miten siinä pystyy huomioimaan muut kanssakulkijat tai liikenteen? Mä ainakin haluan olla koko ajan tietoinen mitä ympärilläni tapahtuu tuolla ulkona ja käytän kuulokkeita vain sisätiloissa.

Nyt on hei vappu ja 1. päivä toukokuuta. Kesä tulee!!! Oli sitten korona tai ei, niin se tulee, eikä sitä voi viedä meiltä pois. Joten nautitaan tulevasta kesästä ja pysytään terveinä.

Jossain jo vähän vihertää.

Hyvää Wappua kaikille t: Fedo 11,5 v.!

2 kommenttia:

  1. Mä jo ajattelin, että oot ihan kirjoittelemisen lopettanut kokonaan!

    Toi kankaiden kalleus on kyllä harmittavaa! Varsinkin, kun meihin sitä kangasta uppoaa "monta metriä"! ='D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en vaan tajua mihin tää vuosi on kulunut. En jotenkin tajunnut etten ollut kirjoittanut niin pitkään aikaan mitään. Toi on kyllä ikävän tosi, että tuota kangasta menee meihin "vähän" enemmän. 🤣

      Poista