sunnuntai 4. tammikuuta 2015

JOTAIN PIENTÄ OMPELUA!

Joulun aikaan sain pitkään haavelemani I Pad:in. Entisen tablettini (jonka muuten voitin viime keväänä arvonnassa),otti mies käyttöönsä. Ei sekään huono ollut, mutta halusin vähän isomman.Tietystikkään minulla ei ollut sille koteloa ja jotain piti keksiä, ennenkuin tilaamani kotelo tulisi.
Muistinkin, että minullahan on kassillinen erivärisiä nahan paloja, jotka ihanainen ystäväni Marke oli lahjoittanut minulle. Kaivoin kassin esille ja kuultuaan mitä aijon tehdä, niin mies pyysi minua tekemään myös hänen tabletilleen jonkinlaista koteloa.

Eikun tuumasta toimeen. Valitsin kivoja värejä ja mahdollisimman hyvän kokoisia paloja.
Ensiksi yhdistelin palasia, että sain ommeltua riittävän isoja kappaleita. Sen jälkeen leikkasin kappaleet sopivan kokoisiksi ja rupesin ompelemaan.Miehelle tein tummanharmaasta ja punaisesta tukevasta nahasta kotelon, joka oli mitoitettu sopivaksi.


Lisäsin siihen myös nauhan, jolla tabletin saa hyvin vedettyä kotelosta pois. Tulos voisi olla siistimpikin, mutta malli vaihtui matkan varrella, kun aina ei kaikki menekään kuin Strömsöössä.

Itselleni valitsin ohutta ja todella pehmeää nahkaa. Siitä ei kovin tukevaa saa, joten päädyinkin tekemään enemmän pussukkamaisen. Pääasia, että on jotain suojaa, ennenkuin tilattu kotelo tulisi.

Tabletin suojat onnistuivatkin yllättävän hyvin, vaikka kuvat ei oikeutta niille teekkään. Sitä vielä harkitsen, laittaisinko omaani yläreunaan kuminauhan, joka aavistuksen vetäisi reunaa suppuun. Oman tablettini pussukkan jätin tarkoituksella "löysäksi".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti