maanantai 5. lokakuuta 2015

VALELASKOSVERHO

Meillä on kotona jos jonkinlaista jatkuvaa projektia menossa.
Kuukausi sitten pistimme työpisteen uuteen uskoon ja teimme siitä toimivamman.

Tottakai myös verho piti uusia. Pitkän aikaahan siellä on ollut vaan verhokappa.

Nyt olin kumminkin päättänyt, että työpisteelle, samoin kuin entiseen pojan huoneeseen tulee laskosverho. Mieluisat mallit mieluiseen hintaan löysinkin eräästä verkkokaupasta.
Mutta tilausta tehdessäni tulikin vastaan minimitilaushinta ja kaiken maailman postitus ym. muita kuluja päälle. Kahdelle verholle olisi tullut niin paljon hintaa, että jätin asian sikseen.

Olen myös katsonut kauppojen tarjontaa ja löysinkin Kodin1:stä mieluisan ja oikean kokoisen verhon pojan huoneen projektiin. Eikä maksanut tarjouksessa kuin 5 euroa.
Silmiini osui myös palakangas, josta päätin ommella työpisteelle laskosverhon.

Ei pahan hintainen!
Ensiksi kavensin kangaspalan sopivan levyiseksi.
Ompelin sivusaumat n. 1,5 cm:n saumavaralla. Tämän jälkeen ompelin tankokujan. Siitä tein 5 cm korkean. Alareunan ompelin sitten seuraavaksi.

Tankokuja syntymässä.


Valmis kuja.

Olin jo mitannut aiemmin kuinka korkean verhosta haluaisin. Joten pientä laskutoimitusta peliin.
Elikkä minulla oli nyt tietyn korkuinen verho. Miinustin siitä tulevan valmiskorkeuden ja näin sain selville minkä verran  "ylimääräistä" kangasta oli laskoksia varten. Sitten ihan vaan pöydän päällä mallasin laskosten korkeuden ja paikan sen mukaan mikä miellytti omaa silmää.

Laskokset valmiiksi ommeltuina.


Ompelin laskokset ja verho oli valmis.

Verho valmiina.
Parasta, että tuolle verholle tuli tankoineen hintaa vain n. 5-6 euroa. Olin tangon ostanut Jyskistä tajouksesta puoleen hintaan aiemmin ihan työpistettä silmälläpitäen. Vielä kun ukko laittaisi tangon paikoilleen.......

2 kommenttia: