tiistai 2. tammikuuta 2018

VUOSI ON VAIHTUNUT JA OMA KUVAHAASTEENI

Vuosi on sitten vaihtunut. Eletään vuoden toista päivää ja vuosi näyttää vielä yhtä tyhjältä kuin uusi kalenterikin. Toivottavasti tulee täyttymään kaikesta kivasta. Kumpa muutama haavekin toteutuisi.
Uuden vuoden vietto meni rauhallisesti. Ihan kotona oltiin ja valvottiin. Monet paukuttelivat ihan lähellä ilotulitteita, joten itse ei niihin viitsi rahaa laittaa, kun niitä näkee muutenkin.
Onneksi meillä ei ole paukkuarkaa koiraa. Sääliksi käy vaan niitä eläimiä, jotka on.
Ymmärrän kyllä ihmisten halun ampua raketteja, mutta se pitäisi tehdä sinä aikana kun laki siihen antaa luvan.
Täällä kun alkoi keskiviikkona rakettimyynti, niin siitä lähtien sitä paukettakin. Annettaisiin edes se mahdollisuus joilla eläimet pelkää, varautua siihen paukutteluun, vaikka lähtemällä johonkin siksi kahdeksaksi tunniksi. Monella kun ei ole mahdollisuutta lähteä moneksi päiväksi evakkoon.  Ainakin voisi tehdä niin, että rakettaja saisi myydä vain päivää aikaisemmin. Sekin vähentäisi sitä turhaa paukuttelua. Mutta se niistä raketeista taas vuodeksi.

Joulun alla sain kudottua Novita lehdessä olleen (taitaa edelleen olla uusin lehti) pitkän neuletakin. Lanka oli oikein kivaa kutoa ja erittäin riittoisaa. Myös liukuvärjäys teki pinnasta elävän.
Langan kirjavuuden takia ei olisi välttämättä tarvinnut pitsikuviota tehdä. Se vähän niinkuin hukkui tuohon lankaan. Tämän takia muutinkin ohjetta niin, että en hihoin ja kappaleiden yläosiin tehnyt pitsikuviota. Eikä takista tullut yhtään pahan näköinen. Jos uudestaan tekisin, niin varmaan jättäisin kuvion kokonaan pois.

Neule takaa. Siinä on siis pitsikuvio,
joka tosin hukkuu lankaan ja väriin.

Haastavana oli se, että olisi saanut värin lähtemään täsmälleen samalta kohdalta. Etukappaleista sen huomaa, ettei ihan onnistunut samasta kohtaa kerää väri lähtemään. Väriä oli kumminkin niin pitkä pätkä saamaa sävyä, että olis ekan kappaleen kohdalla pitänyt mitata se kuinka monta metriä sitä aloitusväriä olikaan. Silloin olisi tuon värin pystynyt paremmin kohdistamaan. (Kerät siis lähtivät ihan miten sattuivat) Takista tuli kivan pitkä. On mua melkein polviin asti.

Värit ei ihan kohdilleen menneet,
mutta mua se ei haittaa.


Parikin uutta käsityötä on tekeillä. Kovasti virkkaan isoäidin neliöitä, kun löysin kivan takin ohjeen. Saas nähdä sitten teenkö ihan ohjeen mukaan vai teenkö osittain kankaasta.
Isoa mattoa olen myös alkanut virkkaamaan. Täytyy vaan kuteita hakea lisää.... Näistä sitten joskus tarkemmin.

Se mun haaste sitten. Joka vuosi keväällä harmittelen, kun en ole huomannut ottaa kuvaa pihasta viikottain, että miten kevät etenee ja lumet sulaa. Nyt ajattelinkin, että otan sitten pari kuvaa viikottain koko vuoden. Yritän ottaa vielä suunnilleen samasta kohtaa. Joten tässä ensimmäiset kuvat:

OMA KUVAHAASTEENI VIIKKO 1

Varaston suuntaan.

Kuvat otettu 1.1.2018. Lämpötila +0. Lunta on varmaan noin 30 cm.

Meluvallille päin.

2 kommenttia:

 1. Onpas magee neuletakki! Prkl, kun en kerkiä/jaksa/pysty kutomaan ja virkkaamaan. Mulla on vieläkin aloittamatta se paloista koottava neuletakki, mihin ostin ne langat sieltä meidän Tallinnan reissulla. Hehheh! Onkos siitä reissusta jo monta vuotta...?

  Hei, toihan on huippuidis toi kuvahaaste! Saako matkia? Tosin mun tarvis ottaa useammasta paikasta kuva, kun on niin iso piha. Ja nyt on niin pimeätäkin, että kuvien otto menis aina viikonlopulle. Mutta sehän taas haittaa mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat matkia. :) Eihän noihin kameroihin saa kovin isoa alaa kuvattua, mutta nääkeehän niistä jo jotain.
   Munkin varmaan tarvii pitää huomenna virkkausvapaa päivä. Oon nyt niitä isoäidin neliöitä tehnyt ison läjän ja nyt oikeaa kättä ja sormia särkee tosi paljon. Tuli ahnehdittua liikaa....
   Juu ei siitä meidän käsityömatkasta ole kuin vasta kolme vuotta kesällä ;)

   Poista