maanantai 23. huhtikuuta 2018

TAKKI VIRKKAAMALLA ISOÄIDINNELIÖITÄ

Löysin jälleen alkuvuodesta Novitan sivuilta kivan käsityön, jota aloin toteuttaa. Malli tehtiin virkkaamalla isoäidinneliöitä ja kutomalla. Malli on enemmänkin jakku tai takki, kuin neule.

Kauan tuota takkia tuli tehtyä, mutta pidin välillä melkein parin kuukauden tauon etten koskenutkaan koko työhön, kun oli niin paljon kaikkea muuta.

Alkuperäinen malli oli tehty valkoisesta, harmaasta ja mustasta seiska veikasta. (Novita talvi 2015) Itse valitsin neliöihin värikkäämpää multiraitaa. Seitsemää veljestä sekin.

Neliöt läjässä.


Neliöt oli kiva virkata ja alkurytmiin päästyä ei yhteen ruutuun mennyt kuin 20 minuuttia. Silti huokasin helpotuksesta kun olin saanut kaikki neliöt tehtyä. Tosin huokasin vähän liian aikaisin. Rupesin meinaan ohjetta lukemaan pidemmälle ja pitihän niihin hihoihinkin vielä tehdä yhteensä 12 neliötä. Eikun virkkuukoukku kauniiseen käteen ja tekemään lisää.

Sitten vielä vähän lisää neliöitä.


Yksi ei niin mukavista vaiheista oli sitten virkata nämä kaikki neliöt yhteen. Ensin toki piti sommitella erisävyiset ruudut niin, että ne miellytti omaa silmää. Vaikeusastetta lisäsi se, että meidän nuorempi kissa pölli aina kun silmä vältti näitä neliöitä ja piilotti johonkin.

Värien sommittelua.Lopulta, kun neliöt oli tehty, niin siinä vaiheessa olikin jo etu- ja takakappaleista tehty suurin osa. Enää vaan kudottiin pyöröpuikolla kerralla koko loppuyläosa ja sitten takki olikin enää hihoja vaille valmis. Hihojen teko sujui samaan malliin. Kun oli ruudut saanut koottua, niin olikin jo puoli hihaa valmiina.

Hihat valmiina.


Kyllä sitä kumminkin huokasi helpotuksesta, kun sai takin valmiiksi. Tosin nyt taas sellainen tyhjä olo, että  mitähän seuraavaksi. Uudessa käsityölehdessä olikin ihan kivan näköinen virkattu pitkä neule. Sitä tässä vähän harkitsen........

Valmiina edestä.....
...... ja takaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti