torstai 18. joulukuuta 2014

TERVEISIÄ BREMENISTÄ JA TEKEMÄTTÄ JÄÄVÄ PROJEKTI.

Tulipahan sitten käytyä katsastamassa Saksan maalla Bremenin joulutori. Kyllä oli ihan mielettömän hieno paikka. Tampereen joulutorista ei voi puhuakkaan samana päivänä. Voisivat Suomesta käydä mallia ottamassa. Harmi, kun minulla ei ole torista laittaa kuvia, kun en itse niitä saanut ihailultani otettua. Eikä kuvat tee oikeutta sille tunnelmalle, tuoksuille ja joululauluille mitä siellä on!! Se täytyy itse kokea. Suosittelen lämpimästi.

Saksan joulutoreilla on myös hieno tapa, että kun ostat lämmintä glühweinia, saat sen jouluisessa mukissa. Mukin voit pitää tai palauttaa, jolloin saat mukista pantin takaisin. Tuolla mukillinen maksoi siis 4,50 euroa, mutta jos mukin meni palauttamaan, niin sai 2 euroa takaisin.
Glühwein on siis hehkuviini jonka maku muistuttaa suomalaista glögiä. On vaan hieman terästettyä ja paljon parempaa.
Mukeista vielä sen verran, että jokaisella myyjällä oli erilainen muki tai lasi mistä juomansa tarjosi. Me osuimme kojuun, joka myi ihania punaisia sydämen muotoisia posliinimukeja.
Tarkoituksena olikin, että kerään niitä puoli tusinaa ja saan itselleni uudet glögimukit.
Ihana sydämen muoto.

Tästä se kerääminen lähti!


Sarja kerätty!


Sitten niihin tuolin päällisiin. Laiskuus iski tai oikeastaan epätoivo saumurin kanssa, niin päätin, että saa jäädä tältä joululta. En tiedä miksi hieno vähän käytetty saumurini katkaisee toisen alalangoista vähän väliä. Hermot meinaa mennä, kun saa vähän väliä laittaa lankaa uudelleen. Lankojen kireys on oikein ja öljyän koneen säännöllisesti. Langat ovat samanlaisia, mutta......
Missä vika, se täytyy vielä keksiä!

Joka tapauksessa en anna tekemättömien tuolienpäällisten pilata jouluani.
Vielä viimeiset lahjahankinnat, siivousta, muutama työpäivä ja Joulu voi alkaa.

Rakas joulumuorini ja tonttuni
toivottamass tervetulleeksi
tuulikaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti