tiistai 11. elokuuta 2015

REISSU TALLINNAAN

Tulipahan tehtyä jo toinen reissu kesälle. Kesäkuun alkupuolella olimme ukon kanssa Luxusristeilyllä ja viime viikolla olin hyvän kaverini kanssa Tallinnassa käsityömatkalla.

Lähdimme siis Marken kanssa Tuovisen järjestämälle matkalle varhain tiistaiaamuna. Tiesin jo etukäteen, että matkasta tulisi mukava. Marke, jonka tunnen n. jo 40 vuoden takaa, on rento ja hauska tyyppi, joka pitää myös hyvästä ruasta ja juomasta.

Matkaohjelmamme!


Meillä oli myös yksi museo, jonne kummatkin halusivat välttämättä mennä. Se oli kidutusmuseo vanhassa kaupungissa. Jo heti saapumispäivänä suuntasimme sinne. Museo oli vanhassa rakenuksessa pari kerrosta ylöspäin. Sinne johtivat vanhat ja erittäin kuluneet kiviportaat, joissa sai olla todella varovainen ettei kompastunut.

Ajan ja jalkojen kuluttamat portaat.


Museossa olikin keskiaikaisia kidutusvälineitä joka lähtöön. Auta armias sitä henkilöä, joka joutui kidutettavaksi. Oli hän sitten syytön tai syyllinen, niin kidutus oli aina yleensä kuolemaksi. Jos ei kuollut kiduttamiseen, jossa tunnustus kirjaimellisesti revittiin ihmisestä, niin sitten teloitettiin lopuksi.

Sormipuristimet.
Kidutustuoli. 

Museo oli kumminkin pian nähty, joten sitten oli vuorossa yksi matkan pääkohdista eli syöminen. Säät suosivat meitä oikein kunnolla ja laivamatkatkin saatiin istua kannella auringossa. Terassejakin tuli kokeiltua muutamia.

Hyvä ruoka, parempi mieli!


Seuraavana päivänä oli vuorossa villatehdas ja käsityötukku Karnaluks, joka on sellainen taivas käsityöihmisille että oksat pois. Kävimme myös Novitan myymälässä, joka olikin  minulle uusi tuttavuus. Hintataso langoissa oli siellä aavistuksen edullisempi kuin Suomessa, mutta poistolankoja saikin sitten jo edullisesti. Lankakerät oli siellä alkaen 60 senttiä kerä.

Ihana lanka väreiltään. Tästä Novitan langasta tehdään
huivi syksyä piristämään.

Tämä ihanan pehmeä mohairlanka löytyi todella edullisesti
Karnaluksista. Vielä kun löytäisin sen ohjeen, mihin  tätä
olin aatellut.

Vastapäätä Novitaa oli Floran myymälä. Sieltä jäi käteen aivan mahtavan turkoosit kynttilät. Ne ei olleet hinnalla pilattuja, kun kaksi kappaletta maksoi alle 90 senttiä.

Harmi kun todellinen väri ei näy kuvassa. Luonnossa väri
melkein täydellisen turkoosi.


Viimeisenä päivänä olikin sitten vuorossa Superalko, ostoskeskusta ja kangasmyymälää. Laivamatkalla takaisin syötiin, tehtiin viimeiset ostokset ja nautittiin kannella auringonpaisteesta. Lopulta vähän ennen puoltayötä puuduttuvan linja-automatkan jälkeen pääsikin sitten kaatumaan väsyneenä omaan sänkyyn. Matka oli mukava ja seura vielä parempaa, joten sitähän vois lähteä vaikka toistekin.

Nestetasapainon huolehtimista
laivan kannella.

1 kommentti: