keskiviikko 11. toukokuuta 2016

KESÄVIRKKAUSTA

Pitkästä aikaa sain aikaiseksi tännekin jotain laittaa. Kevät meni menojaan monta viikkoa kestäneen flunssan, noro-viruksen ja turhautuneisuuden koetellessa.

Jotenkin sitä on jo tähän kotona olemiseen kyllästynyt, ettei mitään tahdo saada aikaiseksi.
Onneksi sain olla kolme viikkoa töissä ja kummasti se piristikin mieltä. Kesällä vielä tiedossa melkein kahden kuukauden työpätkä, jota innolla odottelen......

Kesän ensimmäiset lämpöiset ilmatkin tulivat, joten virkkasin itselleni reikätakin.

Ohje löytyy teeteen uusimmasta nettilehdestä. Teetee  on Tekstiiliteollisuuden neljä kertaa vuodessa netissä ilmestyvä ohjelehti. Sen saa tilata heidän sivuiltaan. Linkki tulee aina lehden ilmestyttyä sähköpostiin. Itse kun tämän joskus tilasin, niin oli ainakin ilmainen.

Ohjeessa tämä virkattu neuletakki tehtiin turkoosista langasta. Turkoosi on lempivärejäni, joten mietin sitä pitkään ostanko sitä väriä. Päädyin kumminkin tekemään takin harmaasta kotiväki luottolangastani, koska sitä mulla oli jemmassa monta kerää.

Luottolanka ja käteen istuva koukku

Harmaaseen päädyin senkin takia, että ei sitten niin ole väliä minkä värinen pusero alla on, kun harmaa nyt sopiii melkein kaiken kanssa.
Päätin kumminkin piristää takkia hieman viimeistelemällä reunat valkoisella langalla. (sitäkin sattui vähän olemaan kotona)

Takki oli tosi nopea ja helppo virkata. Joka toinen kerros pylväitä ja joka toinen kiinteitä silmukoita. Takakappalle virkattiin hihoineen päivineen kerralla. Samoin myös etukappaleet.

Helppo, vähän kennomainen kuvio


Aikaa tähän meni parisen viikkoa, enkä edes joka päivä virkannut. Nyt on sitten takki, jonka voi heittää vaikka helletopin päälle, kun lähtee ihmisten ilmoille. Eikä ole liian kuuma.

Valmis tuote. Isokokoiselle.


Toivotaan, että niitä helteitä vielä tulee tänä kesänä.


4 kommenttia:

 1. Oi valtava miten kaunis!!!
  (Löytyi Marketan blogin kautta.... =) )

  verkkojavesille.blogspot.fi -Vivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pidän virkkaamisesta ja tuleekin paljon virkattua. Tällä hetkellä on työn alla virkattu kauluri, josta laitan myöhemmin kuvia. :)

   Poista