maanantai 23. lokakuuta 2017

JOULUKALENTERI OLUEN YSTÄVÄLLE!

Tein muutamia vuosia sitten miehelle joulukalenterina olutkalenterin.
Ostin joka päivälle yhden pullon/tölkin olutta, joita hän ei ollut koskaan maistanut.

Kalenteri olikin mukava yllätys, koska nyt hän pääsi maistelemaan oluita, joita ei itse tulisi ostaneeksi. Silloin hän myös ihastui tummiin oluisiin, jotka kuulemma ovat oikein hyviä ruoan kanssa.

Silloin kalenterina oli yksi viinipullon mukana tullut pahvinen laatikko, johon joka aamu yritin ehtiä laittaa uuden pullon. Koin tämän jotenkin hankalaksi ja muiden pullojen piilotuskin oli hankalaa, joten nyt päätin tehdä oikein kunnon kalenterin.

Näistä pitäsi tulla joulukalenteri.


Mietin, pitkään, että minkälaisen tekisin. Mahdollisimman halvalla tietysti. Asia ratkesi oikeastaan sillä, että löysin kirppikseltä nipun punaisia viinipullojen lahjalaatikoita. Näitä tietysti piti saada lisää ja yllätys yllätys, Alkostahan näitä sai kaikista edullisimmin. Mietin myös tehdä pahvista itse, mutta tarpeeksi iso kartonki maksoi enemmän kuin valmis pullolaatikko.

Mietin myös, miten kiinnittäisin laatikot toisiinsa. Halusin laatikon tukemaan, koska painoa tulisi kumminkin jonkin verran. Kaikkein parashan olisi ollut sellainen hieno puulaatikko, mitä nykyään paljon sisustuksissa käytetään, mutta ei mulla sellaista ollut. Olin kumminkin joskus ostanut jemmaan Lidlistä ison rullan lautakuvioista kontaktimuovia. Nyt sille tuli sitten käyttöä. Kyllä kannatti, kun niin halvalla sai :) .

Eihän mulla sopivan kokoista pahvilaatikkoa ollut, joten tuunasin isommasta oikean kokoisen. Päällystin sen sitten lautamuovilla ja aikas hyvän näköinen tuli, vaikka itse sanonkin.

Välillä piti testata, että sopivatko laatikot laatikkoon.

Laatikko päällystettynä.

Sen jälkeen kokosin pullolaatikot ja laitoin Prismasta löytyneet kalenterin numerotarrat kansien päälle ja sivuilta koristelin lumihiutaletarroilla. Siinä se sitten oli. Ei muutakuin täyttämään.

Ihan kivat numerotarrat.

Valmis kalenteri

En osta oluita kerralla, vaan välillä kauppareissulla ostan pullon tai pari. Näin ei tarvi raahata painavia pullokasseja, eikä rahaa mene kerralla niin paljoa. Samaten kun tulee käytyä eri kaupoissa, niin olutvalikoimakin on ihan eri.
En itse pidä oluesta, joten valitsen pullot/tölkit ihan nimen tai etiketin perusteella. Täytyy myöntää, että oluiden nimissä on käytetty mielikuvitusta. Ne oikeastaan aika hauskoja. Yksikin oli muistaakseni vihainen nainen tai jotain sen suuntaista. En vaan löytänyt sitä enää kaupasta.

Joka luukussa olutyllätys.

Mikä parasta, joulun jälkeen tämän kalenterin saa hyvin kasaan. Vaikka kokonaisena aika massiivinen onkin. Eikä näitä laatikoita ole pakko täyttää oluella. Voihan tällaisesta tehdä vaikka sisustuskalenterin jollekin, joka sellaisesta tykkää ja laittaa kynttilöitä, käsipyyhkeitä yms. sisälle.
Tai vaikka tulevalle äidille kalenteri, johon laittaa tuttia, ruokalappua, bodya yms. pientä tarpeellista. Mielikuvitus tällaisissa on vain rajana.

Tästä se joulun odotus lähtee.....

2 kommenttia:

  1. Toi on hyvä idea! Täytyisiköhän tehdä Beibelle samantapainen? Mä en vaan jaksa alkaa askartelmaan paskartelemaan. Jos vaan jättäisi keittiön pöydälle joka aamu yhden pullon?

    VastaaPoista