keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

KUVIA SEINÄLLE VÄHÄN ERI TAVALLA.

Lauantaina tulee tasan vuosi, kun jouduimme nukuttamaan ensimmäisen kissamme. Jotenkin nyt tuntui siltä, että on oikea aika tehdä se kuva, jota olen suunnitellut jo pitkään.

Pitkään olen jo miettinyt, että mihin meillä saisi laitettua jonkinlaisen kuvakollaasin näistä meidän elukoista. Olisi kiva saada edesmenneestä Romeostakin kuva seinälle, mutta meillä on todella huonosti seinäpintaa, mihin järkevästi saisi kuvia laitettua.

Törmäsin kerran blogiin, jossa oli valokuva siirretty puulle ihan peruskonstein. Tämä jäi kaiveleen mieleen ja sitten kerran välähti. Meillä on yläkertaan mennessä laitettu tasaisin väliajoin sellainen puureunainen pieni peili, joita joskus myytiin Ikeassa vaikka minkä värisenä.

Näitä on joskus myyty Ikeassa.


Olin muutenkin ajatellut vaihtaa niiden väriä, mutta en ole saanut aikaiseksi, ennenkuin mielessä välähti, että siihenhän saan tehtyä Romeosta kuvia.

Eikun tuumasta toimeen. Ensin etsin kuvia, joita voisin käyttää ja tulostin ne ohjeen mukaan lasertulostimella. Ohje muuten löytyy Kaikki paketissa blogista oikein selkeän videon kera.

Niin ja kannattaa muistaaa, että tulostaa kuvan sitten peilikuvana, että tulee oikein päin puuhun.

Hioin ensin peilin reunasta lakkapinnan pois ja maalasin ohuen kerroksen petsilakalla vaaleaksi. Annoin kuivua yön yli mikä olikin hyvä ajatus, koska aamuyöstä välähti, että eihän se kuva välttämättä tartu, kun kerta lakkapinta päällä. (Että sitä osaakin olla joskus idiootti)

Käsittelinkö turhaan?

Hioin sitten kuultolakan niiltä kohdin pois, mihin aioin kuvat laittaa.
Sitten vaan Erikeepperiä pintaan ja kuva tasaisesti puuhun kiinni. Käytin tässä leivontalastaa siloittamassa pintaa.

Eipä tarvi tähän mitään erikoisia tarvikkeita.


Kuvat liimattuna.

Jälleen annettiin kuivua vuorokausi. Sen jälkeen paperi kasteltiin ja aloin varovasti hieromaan paperia pinnasta pois. Tällä tavalla vain kuva jää puuhun. Tosi varovasti sai kuvaa hangata ja silti yhdestä kuvasta lähti vähän kuvan pintaa pois. Muutaman kerran sai kuvaa siistiä eli paperia hieroa pois, että sai kaikki lopulta irti.

Pinta alkaa irrota

Olin kumminkin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Tätä oli kiva tehdä ja neljä peiliä on vielä rapussa käsittelemättä. Niihin voisi tehdä kaikista meidän eläimistä samanlaiset ja yksi jäisi vielä tulevaakin varten.....

Viimeistelyä vaille valmis.

Lopputulos ei näytä luonnossa noin "laikukkaalta" vaan toi vaalea väri on tasaisemmin kuvienkin kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Oi miten hieno lopputulos! Suloinen Romeo, tuo on kivana muistona♥ Leppoisaa keskiviikko iltaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen itsekin tyytyväinen. Varsinkin, kun kokomusta on aina haastava kuvattavanakin. :)

      Poista