sunnuntai 30. joulukuuta 2018

VUOSIKUVAHAASTE 52/52

Viimeistä kuvaparia viedään. Äkkiä se vuosi lopulta meni. Elämä on pysynyt samanlaisena, mutta toisaalta on myös tapahtunut isoja muutoksia. Mies aloitti vuoden alusta opiskelemaan työn ohessa insinööriksi ja tuli vaihtaneeksi työpaikkaakin kesällä. Itse olen saanut olla jo puoli vuotta yhteenmenoon töissä, vaikka määräaikaista työtä teenkin edelleen.
Äitini kunto romahti alkuvuodesta ja monta kuukautta päiväni täyttyikin häntä ja hänen asioita hoitaessa. Onneksi hän on jo parempi ja pärjää yksikseenkin, jotta pystyn töissä käymään.
Vuoteen on myös mahtunut pari matkaakin. Alkukesästä Dublinissa ja joulukuun alussa Gdanskissa joulutorilla. Tulipa sitä käytyä pienellä risteilylläkin alkusyksystä.
Käsitöiden tekeminen on jäänyt vähemmälle tänä vuonna, mutta kun sitä aikaa ei vaan ole ollut. Kummasti tuo työssäkäynti verottaa tuota vapaa-ajan puuhastelua. On sitä tullut kumminkin vähän remontoituakin. Suurimman muutoksen koki meidän alakerran pikkuvessa. Paljon on silti vielä käsitöitä ja remppajuttuja suunnitteillakin, mutta uusi vuosihan on vasta alkamassa. Vuoden vaihtuessa sitä ikään kuin aloittaa aina taulun maalaamisen uudelta kankaalta. Kaikki on vielä avoimena ja kangas vailla värejä.
Ilmojen suhteen on parhaiten jäänyt mieleen todella lämmin kesä. En muista, koska olisi ollut viimeksi niin kuuma ja pitkä hellejakso.
Nyt kumminkin vielä viimeiset haastekuvat. Vuosi ja ympyrä sulkeutuu. Lunta on vaan paljon vähemmän kuin vuosi sitten. Tammikuun ekana olin kirjoittanut, että lunta n 30 cm. Nyt taitaa olla kymmenesosa siitä.


Tänään ollut vain -2 astetta pakkasta. Lunta ei juurikaan ole. Tänään ei ole tuuli käynyt, joten ulkoilusää ollut kiva.Huomenna on vuoden viimeinen (työ)päivä. Vuoden vaihtuminen vietetään ihan kotosalla ja ainakin poika on luvannut tulla käymään. Uusi kalenteri on korkattu ja odottaa vain täyttämistä.
Kiitos kuluneesta vuodesta ja toivon kaikille oikein hyvää uutta vuotta. Tuokoon se tulleessaan kaikkea kivaa ja uutta. Toteutukoon toiveet ja haaveet. Löytäköön kukin itsestään uusia puolia ja vahvuuksia kaikkeen mitä vuosi tuo tullessaan. Ensi vuonna tavataan taas!

2 kommenttia:

 1. Sinä kyllä jaksoit tämän haasteen kunnioitettavasti! Ite ryydyin puolessa välissä väsymykseen, kiireeseen ja jaksamisen puutteeseen. Oli pakko karsia jotain säännöllisistä "velvollisuuksista" ja tämän haasteen tiputin ensimmäisenä pois.

  Oikein mukavaa vuoden vaihdetta teille! 💞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on joissakin asioissa vaan tapa, että kunnialla loppuun ja kesken ei jätetä. Hitsi kun sama päättäväisyys olisi laihiksen kanssa. :D. Uutta ja ihanaa vuotta teillekin. Puhaltakoon uudet tuulet suotuisasti!

   Poista