lauantai 3. helmikuuta 2018

VAIKEA VIIKKO JA VUOSIKUVAHAASTE 5/52

Kuvahaasteeni on tällä viikolla vähän myöhässä, kun ensin ajattelin, että otan kuvat aina maanantaisin heti uuden viikon alussa. No, kaikkea ei voi suunnitella.
Viime viikon tiistaina minulle soitettiin, että tulisinko tekemään sairauslomasijaisuuden loppuviikoksi ja seuraavaksi maanantaiksi. Toki tartuin tilaisuuteen, jo senkin takia, että saisin oman aktiivimallini täytettyä.
Eipä tuossa mitään, tuttu paikka, työ ja työkaverit. Viikonlopulla alkoivatkin sitten ongelmat.
Lauantaina alkuillasta koiran kanssa lenkillä ollessa kauhukseni huomasin, että koiruuden virtsa on aivan punaisena verestä. Mielessä kävi jo kaikki mahdollisuudet syövästä lähtien.
Eikun kiireesti kotiin ja etsimään  päivystävää eläinlääkäriä.
Tampereelta sain sitten ajan tunnin päähän ja seitsemän jälkeen oltiinkin sitten Tampereen keskustassa eläinlääkärillä.
Fedoa tutkittiin, otettiin ultra virtsarakosta ja neulalla suoraan virtsanäyte mahan läpi virtsarakosta.
Virtsatien/rakon tulehdusta epäiltiin. Pari tuntia kun vierähti, niin päästiin pois tulehduskipulääkkeen ja reseptin kanssa. Pari päivää piti odottaa bakteeriviljelyn tulosta, että saadaan selvyys antibiootin aloittamisesta.
Maanantaina soittelinkin lekurille ja kuulin, että mitään tulehdusta ei ollutkaan ja vaiva olisi eturauhasperäistä. Ei siis tarvetta antibiootille. Ohjeena tuli, että jos vaiva ei mene ohi muutamassa päivässä tai tulee usein uudestaan niin paras hoitomuoto olisi kastraatio.
Saas nähdä miten meidän poitsun kanssa käy. Nyt ainakin on jo ihan normaali.

Joillakin voi lauantai-iltana mennä
tuollainen summa viihteellä.
Meillä se meni eläinlääkäriin.

Niinkuin lauantainen ei olisi riittänyt, niin sitten jouduin omalle äidilleni soittamaan ambulanssin sunnuntaiaamuna. Hän on nyt ollut koko viikon sairaalassa ja ilmeisesti kotiutuu alkuviikosta. Koska olen ainoa lapsi, niin jatkossa joudun häntä hyvin paljon hoitamaan. Liikkuminen romahti hetkessä tosi huonoksi.

Maananataina sitten töissä sain kuulla, että kollegan sairausloma jatkuisi loppuviikon, joten työni jatkuisi myös. Siinä sitten meni viikko päivät töissä ja illat sairaalassa. Huoli äidistä sekä koirasta. Jotta nämäkään ei sitten vielä riittänyt, niin piti tulla keskiviikolle ja torstaille pahin lumimyräkkä muutamiin vuosiin.

Ajokelit oli todella huonot ja sitä lunta tuli sitten suurinpiirtein talven lumet puolessatoista vuorokaudesta.  Täällä ainakin oli sellainen kaaos, että kirosin talven kyllä kunnolla.
Töissä sanoinkin, että jos nyt joku tulee sanomaan, että ihanaa kun talvella on lunta, niin kannattaa pysyä vähän kauempana.
Siis tykkään toki pikku pakkasesta ja lumesta, mutta sitä lunta saisi olla maltillisesti. Eikä tosiaan sen tarvitsisi sataa koko talven lumia kerralla. Tästä sitten päästäänkin haastekuviin.

VUOSIKUVAHAASTE 5/52


Kuva otettu tänään 3.2. Pakkasmittari näyttää -10,1.  Lunta siis tuli pari päivää yli omien tarpeiden. Tarkkaan jos kuvaa katsoo, niin aitakin on osin jo lumen alla kokonaan.

Jotenkin hämärää kuvissa, vaikka otettu ihan valoisaan aikaan kahden maissa iltapäivällä. Pitäisi varmaan hakea kaupasta Fazerin sinistä...... :)

2 kommenttia:

 1. Tää aika on haastavaa uroskoirille, kun nartut juoksee oikein urakalla. Kyllä se Fedo pallien poistosta selviää, eikä sen miehuus siitä yhtään kärsi. Mauri ei ainakaan pehmennyt yhtään luonteeltaan, eikä lihonutkaan. Tosin... meillähän minä olen se, joka syö herkut. Ei eläimet!

  Äitilles terkkuja ja pikaisia voinnin paranemisia! <3

  Minä rrrrakastan tätä ihan oikeaa talvea pakkasineen ja lumen paljouksineen! Voin täällä lumikinosten keskellä hehkutella ihan rauhassa. Et kuitenkaan jaksa lähteä minua tänne "rankaisemaan"! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan Femun kanssa miten jatkossa rupeaa menemään. Leikataan sitten, jos rupeaa uusiutumaan. Yhden kerran takia ei vielä kannata.

   Kiitos terkuista. Kerron kyllä. Hän aina muistaa kysellä sun kuulumisia.

   Ei mulla sinällään talvea vastaan ole mitään, mutta kyllä mun mielestä toi lumi jo tälle talvelle riittää. Tänäänkin oli niin upea ulkoilukeli, kun ei tuullut, aurinko paistoi ja vajaa 10 astetta pakkasta. V...tus siihen myräkkään on laantunut jo. Uskallat tulla vaikka käymään =D

   Poista